Koh Samet - Thailand

En mysig lugn liten ö som endast ligger några timmar med bil från Bangkok. Det är därför många thailändare som själva kommer hit för att semestra och komma ifrån den kaotiska storstaden. Under helgdagar kan du därför räkna med att det kan vara svårt att hitta lediga hotellrum, bokning i förväg är därför ett måste. Det finns ett rikt utbud av hotell, restauranger och barer. Hit kommer du för att sola, bada, njuta av god thailändsk mat och underbar miljö. För den med utforskningslust finns möjlighet att hyra moped och du ser i stort sett ön på en dag.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Sol och bad är naturligtvis huvudaktiviteten på denna ö, men genom att hyra moped upptäcker du enkelt nya stränder, restauranger, och öns by på pålar mm. Här erbjuds även fisketurer, båtturer till andra öar mm.

Shopping

På den mest exploaterade stranden Hat Sai Kaew i norr finns gott om shopping. Där hittar du kläder, hantverk, souvenirer etc.

Uteliv

Hat Sai Kaew har gott om barer längs hela den 1 km långa stranden. Längst söder på stranden finns även öns enda nattklubb, som håller öppet tills tidigt på morgonen. Vill du ha lugn och ro på kvällarna ska du därför bo så långt norrut på stranden som möjligt, då musiken från nattklubben annars kan vara störande för den som vill sova.

Restauranger

Ön har ett mycket stort utbud av restauranger, främst thailändska restauranger. Mc Donalds har som tur inte hittat hit ännu. På stränderna dukas det i regel upp till barbeque varje kväll, där du själv väljer ut vad du vill äta, fisk, skaldjur, grillspett som du sedan får tillagat direkt.

Historia

Inget anmärkningsvärt.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa