Koh Ngai - Thailand

Ön Koh Ngai ligger vid Thailands västkust söder om staden Krabi på fastlandet. Detta är en riktig paradisö! Naturen är sagolikt vacker och inbjuder till vandringar och upptäckter på ön. Här finns det många långa sandstränder med kristallklart vatten. Exploateringsgraden är låg vilket ger en lugn och avkopplande atmosfär. Hit kommer man i första hand för att ta det lugnt och slappna av. På ön råder en sällsynt fridfullhet. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen på den här underbara ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från Koh Ngai kan man ta båtutflykter till grannöarna Koh Mook och Koh Kradan. Koh Mook är mest känd för the Emerald cave som nås med båt först. Väl där får man hoppa i vattnet och simma in i grottan där det finns en klipplagun med en öppning i "taket". Möjlighet finns också att hyra en longtailbåt för en tur runt ön. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen. Dagarna tillbringas med fördel på de fantastiska stränderna som har de klassiska attributen för en riktig paradissemester, kritvita stränder med kristallklart vatten och kokospalmer nära stränderna. Många kommer hit för att dyka så glöm inte att ta med snorkelutrustningen.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är ganska goda på ön.

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är lugnt och stillsamt.

Restauranger

Här finns relativt många restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa