Koh Nang Yuan - Thailand

Koh Nang Yuan är en riktig paradisö. Eller rättare sagt så är det faktiskt tre små öar som sammanbinds av en kritvit sandstrand med hav på båda sidor. Hit åker man enkelt, ca 15 min, med båt från Kao Tao på en dagsutlykt alternativt övernattar några nätter om man verkligen vill njuta till fullo. Det kristallklara vattnet runt ön är fullt av koraller och vackra fiskar och man simmar lätt ut från stranden för att utforska korallreven. Om du föredrar att dyka finns ett litet dykcenter på ön som anordnar dyk enligt önskemål.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Hit åker man endast om man vill koppla av helt och hållet. Det finns inte mycket annat att göra än att njuta av sol och bad och härlig snorkling. För den som vill utforska ön finns en vandringstig upp till den högsta punkten som erbjuder en fantastisk utsikt. Tröttnar man på strandlivet finns dock möjligheten att åka med båt ca 15 min intill Ko Tao där det finns gott om restauranger och även lite shopping.

Shopping

På ön finns ingen shopping. Närmaste shopping hittar man på närliggande ön Ko Tao som inte erbjuder något stort utbud av shopping men där du kan handla lite inhemska produkter, handarbete och kläder i små butiker.

Uteliv

Detta är absolut inget paradis för den festmedvetna. På Nang Yuan finns endast en ganska dyr restaurang med tillhörande strandbar. Köket stänger runt kl 22 och därefter finns det ingen möjlighet att beställa varken mat eller drinkar. På Kao Tao finns dock ett större utbud av barer och nattliv.

Restauranger

Maten som serveras i den enda restaurangen som finns på Nang Yuan är dyr för att vara i Thailand. De har dock ett stort utbud av rätter och serverar de flesta rätter som brukar återfinnas på thailändska menyer.

Historia

Inget anmärkningsvärt.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa