Koh Lanta - Thailand

Ön Koh Lanta ligger vid Thailands västkust söder om staden Krabi på fastlandet. Detta är en riktig "svenskö" med Svensk mat på menyerna och en hel det Svenskar har bosatt sig på ön. Här finns det många långa sandstränder med kristallklart vatten. Koh Lanta har en otroligt vacker natur som bjuder in till vandringar och upptäckter på ön. Exploateringsgraden är ganska låg ännu vilket ger en lugn och avkopplande atmosfär. Hit kommer man för att ta det lugnt och slappna av. Öns inland domineras av en kokospalmdjungel. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen på den här underbara ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ön Koh Lanta är förhållandevis turistfri ännu och hit kommer man för att koppla av. Ön håller på att bli hotellexploaterad men det lär dröja några år till. Vill man upptäckta ön kan man enklast göra det genom att vandra eller ta en mopedtaxi runt ön. Möjligheter finns att hyra en longtailbåt. Då kan man upptäcka ön från havssidan. Snorkeldykning är en populär semestersysselsättning på ön. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är ganska goda på ön.

Uteliv

Här finns några barer. Nattlivet är ganska lugnt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger. Förvånansvärt många Svenska rätter finns på menyerna eller vad sägs om "steak stromming" och "biff med lok"?

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa