Koh Kho Khao - Thailand

Ön Koh Kho Khao ligger vid Thailands västkust i närheten av Khao Lak. Här finns en milslång sandstrand med klart vatten. Det går en huvudväg tvärs över ön från söder till norr och längs med vägen ligger byar, affärer, restauranger etc. Atmosfären är lugn och avkopplande. Byarna är turistorienterade vilket innebär att turisterna kommer i första hand. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen på den här underbara ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ön Koh Kho Khao är nästintill öde och hit kommer man för att koppla av. Vill man upptäckta ön kan man göra det enklast genom att vandra eller ta en mopedtaxi runt ön. Möjligheter finns att hyra en longtailbåt. Då kan man ta sig vidare till grannöarna Similan och Surin som är några av de bästa dykplatserna i hela Thailand. Man kan även ta sig till Khao Lak på fastlandet och det tar cirka 45 minuter. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste för turisternas behov under en tvåveckorsperiod. Vill man shoppa ska man ta sig till Khao Lak.

Uteliv

Här finns några barer. Nattlivet är lugnt och stillsamt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa