Koh Chang - Thailand

Koh Chang som betyder Elefant ön har fått sitt namn efter öns utformning. Det är den näst största ön i Thailand och har ett brett utbud av hotell och stränder som är mer eller mindre exploaterade för alla smaker. Här finns helt enkelt något för alla! Resemålet passar såväl barnfamiljen som den festmedvetna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Sol och bad är naturligtvis huvudaktiviteten på denna ö, men genom att hyra moped upptäcker du enkelt nya stränder, restauranger, mm. Här erbjuds även elefantridning, trekkingturer i djungeln, snorklingsutflykter, spabehandlingar fisketurer, båtturer till andra öar mm. På öns sydligaste spets finns dessutom en by på pålar som är väldigt intressant att besöka. Här kan du utforska den inhemska marknaden med allt den har att erbjuda. Det finns dessutom gott om mysiga små restauranger och butiker.

Shopping

På den mest exploaterade stranden Whitesand beach finns gott om shopping. Där hittar du kläder, hantverk, souvenirer mm. Men även de mindre exploaterade stränderna, söder om Whitesand beach, har samma typ av shopping dock i mindre skala.

Uteliv

Whitesand beach har gott om barer och även en och annan nattklubb. Det finns många taxibilar som kör mellan stränderna, så det är aldrig omöjligt att ta sig in till Whitesand beach på kvällen om du bor på en annan strand. Du avgör själv hur lugnt du vill ha på din semester. Ju längre söderut du bor på ön, desto mindre exploaterat är det generellt.

Restauranger

Ön har ett mycket stort utbud av restauranger, främst thailändska restauranger. Mc Donalds har som tur inte hittat hit ännu. På stränderna dukas det i regel upp till barbeque varje kväll, där du själv väljer ut vad du vill äta, fisk, skaldjur, grillspett som du sedan får tillagat direkt.

Historia

Inget anmärkningsvärt.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa