Kingston - Jamaica

Staden Kingston är belägen på ön Jamaicas sydkust och är dess huvudstad. Staden byggdes upp 1692 efter att en jordbävning hade ödelagt den före detta huvudstaden Port Royal. Kingston är vackert placerat i en bukt med S:t Andrewberget bakom sig i norr och det underbara Karibiska havet i söder. Staden är den största engelskspråkiga i hela den Karibiska övärlden. Vidare är dess naturliga hamn den sjunde största i hela världen. Kingston är också Jamaicas centrum vad gäller kultur, handel och administration.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Montego Bay är ett populärt utflyktsmål för många turister. Här finns underbara stränder och många världskändisar har egna villor i staden. Negril, Mandeville samt Ocho Rios är andra populära orter med fantastiska stränder och stort turistutbud som t ex shopping, vattensporter, hotellanläggningar mm. Vill man ägna sig åt djuphavsfiske så utgår flera fiskebåtar från hamnarna på ön. Vidare finns här några golfbanor för dem som vill slå ut i den karibiska övärlden. I Kingston finns många museer vilka ger en god inblick i Jamaicas kultur och historia.

Shopping

Öns bästa shopping finns i huvudstaden Kingston.

Uteliv

Här finns mängder med barer och uteställen. Nattlivet är livligt och pulserande, ofta till reggaemusik.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Jamaicanen Marcus Garvey startade på 1930-talet en "tillbaka till Afrikarörelse", inspirerad av den etiopiske kejsarens ( Haile Selassie) kröning. Denna rörelse fick namnet rastafari som fick ett enormt uppsving genom den globala spridningen av reggaemusiken på 1970-talet. Bob Marley (1945-1981) anses som den främste reggaeartisten.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa