Khao Lak - Thailand

Turiststaden Khao Lak ligger på Thailands västkust strax norr om den kända turistön Phuket. Staden ligger i ett stort nationalparksområde så naturen bjuder på något utöver det vanliga i området kring Khao Lak. Vidare finns här milsvida stränder och med klart vatten. Själva staden Khao Lak har mängder med restauranger, barer, caféer, butiker etc. Atmosfären är lugn och avslappnad. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns riktigt mycket att se och göra. Vill man dyka ska man ta en dagsutflykt till någon utav öarna Similan eller Surin. Dessa platser anses som några utav världens bästa dyk- och snorklingsplatser. Så missa inte dessa öar om ni är det minsta dykintresserade. I nationalparken kan man göra mycket kul t ex paddla kanot, rida på elefanter, gå på olika vandringsleder bl a. En tur till den stora semesterön Phuket söder om Khao Lak rekommenderas.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda i Khao Lak.

Uteliv

Här finns en hel del barer. Nattlivet är trevligt i Khao Lak.

Restauranger

Här finns många restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa