Key West, Florida - USA

Key west är en vänlig plats och ligger allra längst ut på Floridas sydväst spets, bara ett stenkast från Kuba. Key West är en hamnstad och det brukar ligga stora flotta yachter i hamnen. Här finns dessutom en flygplats och flera hotell och restauranger.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Med sitt härliga väder omfamnar Key West dig, ön är känd bland människor som är mycket utomhus, för här är det inte långt ifrån golfspel, dykning, fiske och andra vattensporter. Men när solnedgången närmar sig då är de platsen man ska befinna sig på.

Shopping

Det finns souvenir butiker och traditionell shopping.

Uteliv

När natten kommer då växlar Key West från en varm plats till en pulserande tempo fylld plats, där gatorna är fyllda med legendariska barer och caféer och härligt glada människor.

Restauranger

Gourméer och gourmander får här sina gommar fyllda av smaker.

Historia

Hemingway House, Sloppy Joe´s Bar, Southermost Point är alla berömda sevärdheter som bör beskådas när man är här. 1912 invigdes en järnväg från fastlandet ut till Key West men 1935 drog en våldsam orkan fram över området och förstörde en stor del av infrastrukturen. Man byggde upp en motorväg istället och denna invigdes 1938. På 20-talet flyttade många konstnärer och intellektuella till Key West som alltid varit känt för sin toleranta och öppna livsstil. Du kommer att se många vackra och tidstypiska byggnader från Hemingways tid som är välskötta och oerhört charmiga.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa