Kemer - Turkiet

Semesterorten Kemer ligger ganska centralt på Turkiets sydkust. Orten ligger vackert placerad vid foten av de pinjeklädda Taurusbergen. Naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna kring Kemer. Här finns en trevlig stadskärna med bl a en gågata fylld av restauranger, caféer, butiker och mycket annat. Vidare finns här en mysig strandpromenad som leder till Kemers hjärta, marinan med flera mysiga ställen. Granne med marinan ligger det 55 000 kvm stora Moonlight Park, här finns vattenpark, delfinarium, nattklubbar, restauranger, barer, caféer m m. Den underbara sandstranden heter Moonlight Beach.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Några mil norrut ligger Antalya, staden har en stor borg och en gammal stadsdel med trånga gränder och pittoreska hus. Shoppingutbudet är stort vilket gör att folklivet blir livligt och därmed vitaliserar staden. Det finns flera fina sandstränder i närheten av staden. Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Antalya.

Uteliv

Här finns mängder med barer och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt Kemer.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa