Kato Stalos, Kreta - Grekland

Semesterbyn Kato Stalos ligger längs kusten väster om Chania stad på västra Kreta. Byn har de senaste åren vuxit ihop med grannbyn Agia Marina. Hit kommer man för att ta det lugnt i solen samtidigt som man har Chania stad alldeles i närheten! I Chania stad finns nämligen allt man kan tänka sig. Kato Stalos är det "nya" och moderna Stalos där turismen kommer i första hand. Det "gamla" Stalos heter Pano Stalos och finns några kilometer inåt landet. Där hittar man den genuina kretensiska atmosfären! Sandstranden i Kato Stalos är helt underbar!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns fina barnvänliga sandstränder, men se upp vid kraftig vind då det förekommer undervattensströmmar längs hela kusten. Vattensporter och andra strandaktiviteter som beachvolleyboll, parasailing m m förekommer. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns tillgängligt för egna upptäcktsfärder. Naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna.

Shopping

Endast mindre shoppingmöjligheter i strandbyarna, men Chania stad har allt!

Uteliv

Ett begränsat och stillsamt kvälls- och nattliv i strandbyarna. Desto livligare i Chania stad på lagom avstånd österut.

Restauranger

Det finns en hel del mindre och charmiga tavernor som lagar god grekisk mat till hyfsade priser. Men återigen, så finns det stora utbudet i Chania stad.

Historia

Historien i dessa krokar finns i Chania stad som är en gammal charmig hamnstad. Under antiken hette staden Kydonia och var Kretas viktigaste stad sedan Knossos förstördes i en jordbävning. Fram till år 1971 var Chania Kretas huvudstad. Här finns flera muséer att besöka. Kvarteren runt den gamla hamnen är de vackraste på hela Kreta. Här finns pittoreska gamla gränder, fontäner från olika tidsepoker och atmosfären är vidunderlig. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa