Katelios, Kefalonia - Grekland

Den vackra semesterbyn Katelios ligger längst nere på ön Kefalonias sydspets. Ursprungligen är Katelios en liten fiskeby med hamnen som centrum. Numera är intresset även riktat mot den fina sandstranden. Där finns tavernor, barer, caféer, restauranger, butiker m.m. Hela området har en avkopplande atmosfär och alla verkar trivas. Den vackra naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna. Dagarna tillbringas med fördel på den fina stranden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Kefalonias huvudort heter Argostoli och är värd ett besök. Staden rasade samman i en förödande jordbävning år 1953. Återuppbyggnaden satte igång samma år. Idag bor det c:a 15 000 invånare i staden. Gå en sväng på marmorgatan i stadens shoppingcentrum. Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Ön är grönare än många andra grekiska öar och därmed trevlig att färdas på. Lokalbefolkningen är välkomnande och gästvänlig. En trevlig promenad på stranden mot grannorten Skala rekommenderas. Det tar 45 minuter om man håller en rask takt.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste i Katelios. Vill man utöka utbudet tar man sig västerut till Argostoli.

Uteliv

Här finns en del barer men nattlivet blir inte mer än lugnt och ganska stillsamt . Vill man roa sig ordentligt får man ta sig till Argostoli som har ett någorlunda livligt nattliv.

Restauranger

Här finns en hel del mindre tavernor som serverar utsökta fiskrätter bl.a.

Historia

Katelios har ingen speciell historia. Argostoli har en spännande historia däremot. Det arkeologiska muséet har fynd från flera antika städer på ön. Dessa grundades av Kung Kefalos söner. På vägen till Argostoli ligger Agios Georgios, som tidigare var huvudstaden på ön, med den stora fästningen Kastro (ruin idag).

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa