Kata, Phuket - Thailand

Den lilla badorten Kata ligger på den stora turitön Phuket, strax utanför det Thailändska fastlandet väster om Krabi stad på västkusten. Här finns en jättefin gyllene sandstrand. Vattnet är klart och långgrunt. Perfekt för barnfamiljen! I den lilla badorten är atmosfären ganska lugn. Hit kommer man för att koppla av och bara njuta av livet i solen. I Kata finns restauranger, barer, caféer, butiker mm. Söder om Kata ligger Kata Noi, det lilla Kata, i sin egen bukt där allt är som i Kata men i det mindre formatet. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de fina stränderna. Lokalbefolkningen är precis som i hela landet gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Kata ligger endast en mil från den stora semesterorten Patong. Där finns allt man kan tänka sig! Vad sägs om bowlinghallar, gokart, parasailing, nöjesfält, spa-anläggningar, zoo, botaniska trädgårdar, alla möjliga vattensportaktiviteter, och mycket mera. I övrigt finns ett enormt utbud på ön och många äventyrsaktiviteter utgår från Patong som t ex bergsklättring, djuphavsfiske, trekking, segling, kanot- och kajakpaddling, forsränning bland annat. Från hotellen går det att boka flera av de ovan nämnda äventyrsaktiviteterna. Vidare finns det möjlighet att hyra en longtailbåt för egna utflykter längs kusten. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingen är klart godkänd i Kata. Vill man shoppa loss ordentligt kan man göra det i Patong. Där finns "allt".

Uteliv

Här finns en del barer och uteställen. Nattlivet är trevligt i Kata. Vill man festa ordentligt ska man ta sig till Patong som har ett livligt och stort nattliv.

Restauranger

Här finns en många restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa