Kassandra, Halkidiki - Grekland

Kassandra är den västligaste av Halkidikis tre halvöar som sträcker sig från fastlandet söderut i det Egeiska havet. Kassandra är den livligaste och populäraste. Här finns underbara sandstränder med kristallklart vatten. Naturen är grönare och frodigare än på öarna. Atmosfären är genuint grekisk här på fastlandet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

På stränderna finns möjligheter till vattensportaktiviteter. Greklands näst största stad, Thessaloniki, ligger i närheten och kan vara värd ett besök med sin storstadspuls. Vill man upptäcka mer av Halkidiki ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel. Vidare finns här möjligheter att ta båtar/färjor till de andra halvöarna, Sithonia och den heliga halvön Athos med alla sina kloster och kyrkor. På Sithonia finns en av Greklands bästa golfbanor. Besök den lilla mysiga byn Kriopigi och ta ett dopp i paradislika strandområdet utanför byn.

Shopping

Shoppingen är riktigt bra i området och vill man utöka utbudet ska man ta sig till Thessaloniki som har "allt".

Uteliv

Här finns mängder med barer och uteställen. Nattlivet är riktigt livligt under sommaren.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

På halvön ligger resterna av antikens Potidea som sägs ha varit en av orsakerna till utbrottet av det peloponnesiska kriget. Här ligger också Petralonagrottan där man hittat redskap och benrester som troligtvis är c:a 500 000 år gamla.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa