Karpathos stad - Grekland

Karpathos stad är huvudstaden på ön Karpathos som ligger i det Egeiska havet strax söder om den större ön Rhodos. Ön Karpathos är uppdelat i ett vilt och klippigt högland i norr samt en flackare och uppodlad del i söder. Här nere på östkusten ligger öns huvudstad, Karpathos stad, i en bred vik. Runt ön finns c:a 35 stränder att välja bland. Utanför staden finns en grovkornig sandstrand med kristallklart vatten. Vidare finns här massvis av restauranger, barer, butiker, tavernor i stadens lilla mysiga centrum. Strandpromenaden är en av stadens "hotspots" dit man går när man vill se och synas.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man upptäcka mer av ön bör man hyra en bil, mc eller moped. En dryg halv mil söder om staden ligger semesteridyllen Amopi med fina sandstränder och kristallklart vatten. Från hamnen kan man ta färjan till grannöarna Rhodos och Kasos. På stränderna finns möjligheter till olika vattensportaktiviteter. Vidare så inbjuder naturen till vandringar i de sköna omgivningarna kring staden.

Shopping

Öns bästa shopping finns här!

Uteliv

Här finns många barer och uteställen. Nattlivet blir riktigt trevligt här på sommaren.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

Enligt den grekiska mytologin så föddes Prometeus här på Karpathos. Utanför Karpathos stad finns resterna av ett antikt Poseidontempel.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa