Alcudia, Mallorca - Spanien

Alcudia ligger på Mallorcas norra del. Här finns en av öns största och finaste sandstränder! Stranden är drygt en mil lång och flera hundra meter som bredast. Eftersom den dessutom är långgrund så lämpar den sig utmärkt för barnfamiljer. Gamla Alcudia har en av de mest välbevarade medeltida städerna på ön. Utanför staden hittar man de romerska lämningarna. Alcudia var huvudstad på ön både under romarnas och morernas tid. Port Alcudia har en trevlig småbåtshamn med diverse aktiviteter under högsäsong som kvällsfyrverkerier m.m.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Sol och bad i första hand. En båtutflykt till Formentor rekommenderas och vill man längre bort kan man ta färjan till grannön Menorca. Här finns flera historiska lämningar från svunna tider då Alcudia var den mäktiga huvudstaden på Mallorca. Vidare kan man enkelt ta sig runt hela ön från Alcudia. Bussförbindelserna är utmärkta. Naturskyddsområdet Parc Natural S´Albufera ligger precis utanför Port Alcudia. Det är ett våtmarksområde med över 1500 olika växtarter, över 200 fågelarter, sköldpaddor, grodor och massvis av vattenliv.

Shopping

Alcudia domineras av turistshopping med badlivet i första hand. Vi rekommenderar en tur till Palma för de shoppingsugna. Där lär ni inte bli besvikna!

Uteliv

I Alcudia finns det gott om barer och nattlivet finns men i en lugnare form.

Restauranger

Det finns gott om restauranger i alla smakriktningar. Både McDonalds och Burger King har filialer i Alcudia.

Historia

Alcudia har en rik historia! Det var härifrån Balearerna styrdes under mer än tusen år. Alcudias gamla stad visar vilken ställning staden hade på medeltiden. De äldsta delarna av staden är över tvåtusen år gamla. Den bastanta ringmuren ger ett mäktigt intryck. Många olika folk har styrt Mallorca och de övriga Baleariska öarna genom tiderna. Fenicier, romare, morer, turkar bland många andra och alla har de lämnat spår efter sig!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa