Kardamena, Kos - Grekland

Kardamena ligger mitt på Kos södra kuststräcka. Här finns långa och härliga sandstränder. Småstadsidyllen har många restauranger, tavernor, caféer och ett trevligt nattliv under sommarsäsongen. På dagtid tillbringas tiden på stranden. Engelsmännen var tidiga med att upptäcka Kardamena som turistmål. Idag har alla andra tagit över och den engelska dominansen har minskat markant.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra! Vattensporter, cykel-, mc- och biluthyrning. Båtutflykter dels runt själva ön och dels till andra närliggande öar som Kalmynos, Rhodos m m.

Shopping

Shoppingen i Kardamena är begränsad till semesterturismen, men vill man ha med sig något genuint från orten så är den egentillverkade keramiken ett tips. Vill man hitta det där lilla extra i shoppingväg får man ta sig till Kos stad.

Uteliv

Här kan man roa sig ordentligt! Så länge här finns turister så finns här ett riktigt nattliv. Gott om barer och nöjesetablissemang. Vill man skruva upp nattlivet ytterligare ska man bege sig till Kos stad. Där festas det ordentligt!

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar!

Historia

Kos har en fantastisk historia! Här finns en gammal johanniterborg från medeltiden. Hippokrates föddes i den antika huvudstaden (Astypalaia) på ön. Den hippokratiska eden härstammar härifrån. Astypalaia låg vid havet på öns västra sida, men förstördes av en jordbävning år 412 fKr. Staden Kos grundades 366 fKr.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa