Kapstaden - Sydafrika

Kapstaden är en semesterstad av hög internationell rang. Här finns det mäktiga Taffelberget, Godahoppsudden och norr om staden det fantastiska vindistriktet Winelands. Vill man sola och bada finns det flera fina sandstränder att välja bland. Staden har en härlig storstadspuls med sitt berikande folkliv. Det finns numera en positiv framtidsanda bland Sydafrikanerna som smittar av sig på oss turister. Det var ju inte så hemskt länge sedan Apartheid avskaffades i landet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Winelands norr om Kapstaden glömmer man aldrig. Det är så vackert! Vinprovningar, naturligtvis men även god mat. Det hör liksom ihop, om man säger så. Garden Route är sträckan mellan Port Elizabeth i öster och Kapstaden i väster. Sträckan är berömd för sitt fantastiska semesterutbud i form av underbara stränder, fantastiska naturscenerier, massvis av golfbanor o s v. Vill man se allt detta är det enklast att hyra en bil för att i egen takt avnjuta bit för bit. Naturligtvis finns kollektiva transportmedel också som buss och tåg. Från grannstaden George kan man ta det gamla ångloket,Oteniqua Choo-Tjoe Train, ända till staden Knysna längre österut på sydkusten. Krugerparken i norra Sydafrika, på gränsen mot Mosambiqe, är ett minne för livet. Har man tur får man se lejon, giraffer, elefanter, noshörningar, antiloper etc.

Shopping

Shoppingen är fantastisk med stort och varierat utbud i Kapstaden.

Uteliv

Här finns massvis med barer och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt här.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Apartheid är en del av Sydafrikas historia. De är inte så länge sedan apartheid avskaffades och alla hudfärger likställdes i landet. Nelson Mandela frigavs så småningom och blev landets president.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa