Kamari, Santorini - Grekland

Den populära turistorten Kamari ligger ganska centralt på ön Santorinis östra kuststräcka. Här finns en härlig strandpromenad med restauranger, barer, butiker, tavernor, caféer osv. Sommartid är orten livlig och atmosfären är avkopplande. De mörka lavastränderna är kilometerlånga med massvis av vattensportmöjligheter och andra strandaktiviteter som beachvolleyboll etc. Kamari är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka denna magiska och sceniska ö.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Santorini är en av Egeiska havets mest kända och sceniska öar. Då gäller det att ta sig runt ön för att se allt det vackra! Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Från Fira på västkusten kan man enkelt ta sig till flera andra öar med färja eller flygbåt. Besök gärna Akrotiri, på öns södra kuststräcka, som begravdes i det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. Många tror att detta var det mytomspunna Atlantis. Utgrävningarna tyder på att en högre minoisk civilisation existerade här. De fantastiska solnedgångarna från Santorinis västkust bör man uppleva när man är här.

Shopping

Här finns riktigt goda shoppingmöjligheter i Kamari. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till Fira på andra sidan ön.

Uteliv

Här finns ett riktigt trevligt nattliv med många barer och uteställen.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

Legenden säger att den mytomspunna staden Atlantis begravdes och sjönk i havet vid det stora vulkanutbrottet för flera tusen år sedan. 1956 förstördes öns huvudstad i en väldig jordbävning och geologiska konvulsioner pågår ständigt kring ön. Santorini har fått sitt namn av öns skyddshelgon S:ta Irene från Thessaloniki som dog här i landsflykt 304 e.Kr.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa