Kalives, Kreta - Grekland

Den vackra lilla badorten Kalives ligger på västra Kreta c:a två mil öster om Chania stad. Ortens charmiga centrum med smala gränder och de typiskt små vitkalkade husen ger en genuin grekisk atmosfär. Kalives har en riktigt fin sandstrand och en annan nästan lika bra strand. Här finns gott om barer, caféer, restauranger och tavernor. Utsikten härifrån är magnifik mot Akrotirhalvön. Den vackra naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Ett besök till Chania stad rekommenderas varmt. Bussen är det enklaste och billigaste färdmedlet på ön och det fungerar riktigt bra. Besök gärna grannbyarna och hitta det riktiga Kreta som oftast finns en bit inåt landet.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste på orten. Vill man utöka utbudet tar man sig västerut till Chania stad. Där hittar man allt!

Uteliv

Här finns en hel del barer och under sommaren kan nattlivet bli riktigt trevligt. Vill man ha riktigt kul ska man bege sig till Chania. Där finns pulsen och ett varierat nattliv.

Restauranger

Här finns ett ganska varierat utbud av restauranger och tavernor.

Historia

Historien häromkring finns i Chania stad som är en gammal charmig hamnstad. Under antiken hette staden Kydonia och var Kretas viktigaste stad sedan Knossos förstördes i en jordbävning. Fram till år 1971 var Chania Kretas huvudstad. Här finns flera muséer att besöka. Kvarteren runt den gamla hamnen är de vackraste på hela Kreta. Här finns pittoreska gamla gränder, fontäner från olika tidsepoker och atmosfären är vidunderlig. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa