Kalamaki, Zakynthos - Grekland

Kalamaki ligger på sydöstra Zakynthos. Här finns en fin sandstrand med klart vatten. Kalamaki är lugnt och barnvänligt. Här råder en gemytlig grekisk atmosfär. Den vackra naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna. Dagarna tillbringas med fördel på stranden. Vill man roa sig så ligger nöjesmetropolen Laganas endast ett par kilometer längs kusten, söderut.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ett besök till grannorten Laganas på gångavstånd rekommenderas både dagtid som kvällstid. Vandringar runt orten men även hela ön Zakynthos är välgörande. Både för kropp och själ. Ön bjuder på vackra naturscenerier. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns tillgängligt för egna upptäcktsfärder. Från Zakynthos stad kan man ta sig till halvön Peloponnesos med färja/båt.

Shopping

Endast det lilla shoppingutbudet finns i Kalamaki men i Laganas finns det större utbudet och vill man ha det största utbudet på ön får man ta sig norrut till Zakynthos stad.

Uteliv

Ganska stillsamt kvälls- och nattliv i Kalamaki. Laganas däremot har ett pulserande nöjesliv!

Restauranger

I området finns många restauranger och tavernor som framförallt serverar grekisk medelhavsmat.

Historia

Själva Kalamaki har ingen speciell historia. Ön fick sitt namn efter den legendariske hjälten Zakynthos som på 1400-talet f.Kr. byggde en borg uppe på en höjd utanför Zakynthos stad. Idag finns där en medeltida borg. Muséet för bysantisk konst finns på Solomustorget.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa