Jelsa - Kroatien

Den gamla medeltidsstaden Jelsa ligger på den solrika ön Hvar ganska långt söderut i den Kroatiska arkipelagen. Omgivningarna är vackra och inbjuder till vandringar i naturen. Stränderna häromkring är av klappersten och vattnet är kristallklart. Själva staden är hur charmig som helst med sina gamla smala gränder och pittoreska hus. Atmosfären är trivsam och lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Alla trivs med livet i Jelsa,


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från hamnen i Hvar stad, som är huvudorten på ön, tar man sig snabbt och enkelt vidare till de närliggande öarna och fastlandet. Vill man göra upptäckter på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Enklast är att hoppa på bussen som tar en runt ön för en billig peng. Det är en grön och frodig ö som tilltalar fler och fler. Omgivningarna är vackra och inbjuder till vandringar i naturen.

Shopping

Här finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Hvar stad, c:a två mil österut på ön.

Uteliv

Det finns en del barer och nattlivet kan beskrivas som lugnt och stillsamt.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa