Jandia, Fuerteventura, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla semesterorten Jandia ligger längst nere på kanarieön Fuerteventuras sydkust. Här finns fantastiska sandstränder med kristallklart vatten. Atmosfären är lugn och avslappnad. Själva orten är en modern hotellstad med gångavstånd till den lilla charmiga fiskebyn Morro Jable. Här finns strandpromenaden med de mysiga restaurangerna och caféerna. Jandia klassas som barnvänligt och barnfamiljerna verkar trivas utmärkt här.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Den gröna smaragdstranden är ett populärt utflyktsmål. Annars rekommenderar vi att man hyr en bil och tar sig runt Fuerteventura på egen hand. I princip så är nästan hela ön täckt av sand. Det i sig är en upplevelse! En ökenö i Atlanten. Hela ön är en enda stor strand!

Shopping

Här finns hyfsade shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig norrut till Costa Calma eller Los Playitas på östkusten.

Uteliv

Det finns en hel del barer och uteställen. Nattlivet är ganska trevligt i Jandia.

Restauranger

Här finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

Fuerteventuras historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet. På 1800-talet var hela ön täckt av pinjeskog. En eldsvåda med behjälplig vind gjorde att allt brann upp!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa