Ixia, Rhodos - Grekland

Ixia / Ialyssos ligger drygt en halv mil söder om Rhodos stad på ön Rhodos. Ixia och Ialyssos har de senaste åren vuxit ut till en av de modernaste semesterorterna i hela Grekland. Här finns ett trevligt kvälls- och nattliv med många och bra restauranger, tavernor och caféer. Vindsurfarna tycker om denna (den västra) sidan på ön då det fläktar mer här än på den östra sidan. Närheten till Rhodos stad hör också till fördelarna med Ixia / Ialyssos-området.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

På den fina stranden finns möjligheter till olika vattensportaktiviteter och diverse strandaktiviteter som t ex paragliding och beachvolleyboll. Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Rhodos stad är värd minst ett besök. Kulturstaden Lindos kan också vara värd ett besök.

Shopping

Här finns ett trevligt utbud av mindre butiker. Vill man öka utbudet ska man ta sig den korta biten in till Rhodos stad. Där finns "allt".

Uteliv

Nattlivet är trevligt i området med många barer och uteställen. Vill man roa sig ordentligt ska man ta sig till Rhodos stad som har ett stort och varierat nattliv.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

Ialyssos är platsen för en av öns tre antika städer. Akropolen har en magnifik utsikt över havet och hela den nordliga delen av ön. Här finns också ett kloster och en kyrka från 1300-talets riddarepok. Ruiner från ett Athenatempel och mycket annat finns också att se här. Annars finns det mycket spännande historia att uppleva i Rhodos stad. Besök den gamla staden och känn historiens vingslag. Här finns massvis av kyrkor, muséer, gamla borgar, diverse ruiner och mycket annat. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa