Isla Mujeres - Mexiko

En paradisö i Mexiko med underbara stränder och härligt klara vatten perfekta för snorkling. Isla Mujares är en liten fiskeby dit turisterna har börjar komma till de senaste åren. Byn har kvar mycket av sin pittoreska och genuina charm. Det mesta kretsar kring vattnet och stränderna och att bara koppla av och njuta.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Man kan hyra bil och ta sig runt på ön och utforska naturen och sevärdheterna. Men många kan inte slita sig från de härliga stränderna och ägnar sig åt att bara njuta och snorkla i det underbara havet fullt av rev, fiskar och delfiner.

Shopping

Här finns gott om små och spännande butiker. Man kan fynda bland smycke, hantverk, musik och cigarrer. Det är dessutom billigare här än på fastlandet.

Uteliv

Här finns ett hyfsat nattliv för dem som vill ha det men vill man åt det riktiga partylivet får man söka sig till Cancun. Självklart måste man prova på den mexikanska tequilan.

Restauranger

Det råder ingen brist på restauranger här. Mycket god och färsk fångst från havet serveras men även goda mexikanskt kryddiga kötträtter. För barn är det det inga problem att hitta pommes, korv och pizza.

Historia

ön har en rik historia som präglas av pirater och andra plundrare. När spanjorer kom hit för att leta efter slavar hittade man bara gamla statyer som såg ut som kvinnor och därav fick ön sitt namn "Kvinnoön".

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa