Isla Margarita - Venezuela

På denna tropiska och härliga ö är det i stort sätt alltid 30 grader varmt och här njuter man av värmen på de underbara stränderna och bara kopplar av. Gillar man turkost vatten, vita sandstränder, palmer, avkoppling och en och annan paraplydrink så ska man verkligen besöka Isla Margarita. Men det finns även en spännande natur att uppleva. Man kan utforska den fågelrika djungeln eller bege sig upp i bergen eller ta sig ut på havet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vare sig du vill aktivera dig eller bara njuta och slappa så kommer du bli nöjd. Det finns långa underbara stränder som man kan tillbringa hela dagarna på och sedan sitta på en liten bar eller på de stora hotellen och avnjuta en drink på kvällen. Det underbara vattnet bjuder även in till segling, dykning, snorkling, kite- och windsurfing och mycket mer. För de som inte bara vill vara på stranden kan en tur in i djungeln vara ett utmärkt alternativ. Här kan man få se det stora utbudet av fåglar och andra djur eller paddla i en indiankanot i floderna som rinner där. Ett annat spännande alternativ till strandlivet är att bege sig upp i bergen och njuta av den underbara utsikten. Här finns även ett av världens största vattenfall "Salto Angel". En utflykt till den lilla staden " El Valle del Esp�ritu Santu" som är öns religiösa centrum kan också vara trevligt.

Shopping

Här finns både stora köpcentrum med aircondition och små hantverksbutiker och små stånd med diverse varor. Många från venezuela åker hit för att shoppa eftersom varorna är skattebefriade. ändå är inte kapitalvaror mycket billigare än i Sverige. Som turist kan man dock fynda smycke, hantverk, t-shirts, badkläder, hängmattor osv. Men man får inte missa den mörka chokladen, kaffet och mörk rom som de är världskända för.

Uteliv

I de flesta turistbyarna är det de stora hotellen som står för nattlivet och underhållningen. Vill man uppleva mer kan man bege sig in till ön största stad Porlamar och uppleva salsa och merengueklubbarna. Här dansas det hela natten lång.

Restauranger

Hotellen har oftast stora bufféer som ingår i deras all-inclusive erbjudande. Tröttnar man på detta så finns det många restauranger som har underbara råvaror, både skaldjur och nyfångad fisk men även köttet är riktigt fint.

Historia

Isla Margarita upptäcktes av Columbus på hans tredje resa. Spanjorerna tog snabbt kontrollen vilket de hade i flera år. Men Isla Margarita blev sedan det första fria stället i Venezuela år 1789 efter frihetskriget.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa