Incekum - Turkiet

Den lilla badorten Incekum ligger ganska centralt på Turkiets sydkust mellan de större turistorterna Alanya och Side. Incekum betyder "fin strand" vilket låter lovande för en sol och badsemester. På den lilla orten finns tavernor, butiker, caféer mm. Atmosfären är genuin och folket ser ut att trivas i solen. Naturen är vacker och inbjuder till vandringar i omgivningarna. Sandstranden är både lång och bred. Dagarna tillbringas med fördel här.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Populära utflykter är de större semesterorterna, Side och Alanya. Pamukkale med de speciella baden uppe på klippavsatser drar också turisternas intresse. Grannorten Side med sin mysiga gamla stad kan också vara värd ett besök. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Här finns endast det mindre utbudet med det nödvändigaste för turisternas veckobehov. Vill man shoppa ska man ta sig till Alanya, där finns "allt".

Uteliv

Här finns en del barer och nattlivet beskrivs som ganska stillsamt. Vill man roa sig ska man ta sig till Side eller Alanya.

Restauranger

Här finns en del restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa