Illetas, Mallorca - Spanien

Illetas är en liten exklusiv badort väster om Palma stad. Här finns tre ganska små badvikar att välja bland.Vattnet är friskt och klart. Själva Illetas domineras av hotellbyggnader och lummiga pinjeträd.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Hit kommer man för att sola och bada i första hand. Palma stads lokalbuss har sin ändstation i Illetas och vi rekommenderar en tur till huvudstaden på ön.

Shopping

I Illetas finns butiker, mindre supermarkets för det nödvändigaste men någon riktig shopping blir det inte tal om förrän man kommer till Palma. Där finns allt!

Uteliv

Hotellen har barer och någon enstaka nattklubb finns också men något vidare nattliv blir det inte för den sakens skull. återigen är det Palma som lockar med ett vibrerande nattliv. Vill man rocka loss ordentligt ska man ta sig till Magaluf som ligger västerut längs kusten där publiken är något yngre och något vildare.

Restauranger

Här finns en del restauranger med medelhavsmat i första hand på menyerna.

Historia

Illetas tillhör Calvia-regionen på Mallorca. Calvia var en av de fattigaste områdena i hela Europa år 1950. Idag är det precis tvärt om, Calvia tillhör de rikaste regionerna inom EU. Naturligtvis mycket beroende på turismen. Förr var det massturism och idag har man och håller på att gå över till kvalitetsturism.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa