Icmeler - Turkiet

Den lilla badorten Icmeler ligger på Turkiets södra västkust nära den större turistorten Marmaris. På den lilla orten finns en trevlig strandpromenad med tavernor, butiker, caféer mm. Atmosfären är genuin och folket ser ut att trivas i solen. Naturen är vacker och inbjuder till vandringar i omgivningarna. Sandstranden är fin och vattnet är klart. Dagarna tillbringas med fördel här.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Den större semesterorten Marmaris är ett populärt utflyktsmål. Här finns diskotek, en trevlig hamn, spännande restauranger, en bargata, en shoppingbasar bland mycket annat. Minst ett besök rekommenderas. Flera olika båtturer utgår härifrån. Vidare finns det många vattensportaktiviteter längs stränderna häromkring.

Shopping

Shoppingen är "hyfsad", här finns det nödvändigaste och lite till men vill man öka utbudet ska man ta sig till Marmaris, drygt en halv mil bort längs kusten.

Uteliv

Här finns en del barer och nattlivet beskivs som ganska stillsamt. Vill man roa sig ska man ta sig till Marmaris.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa