Hvar - Kroatien

Ön Hvar ligger ganska långt söderut i den Kroatiska arkipelagen. Hvar stad är huvudorten på ön. Den gamla pittoreska medeltidsstaden lever upp på somrarna när turisterna anländer. Atmosfären är genuin och lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. ön har statistiskt flest soltimmar av alla Kroatiska öar. Omgivningarna är vackra och inbjuder till vandringar i naturen. Hvar är en av de största öarna i arkipelagen och en rundtur rekommenderas varmt.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från hamnen tar man sig snabbt och enkelt vidare till de närliggande öarna och fastlandet. Vidare finns här möjligheter till flera olika vattensportaktiviteter. Vill man göra upptäckter på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Enklast är att hoppa på bussen som tar en runt ön för en billig peng. Det är en grön och frodig ö som tilltalar fler och fler.

Shopping

öns bästa shopping finns i Hvar stad.

Uteliv

Nattlivet blir på sommaren riktigt trevligt med mängder av barer och uteställen.

Restauranger

Här finns många restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa