Hua Hin - Thailand

Hua Hin är Thailands äldsta badort och ligger på Siamvikens västra kuststräcka. Hua Hins hjärta är hamnen där mycket av den kommersiella handeln äger rum. Vidare finns här en lång och bred sandstrand med massvis utav restauranger. Atmosfären är genuint thailändsk och Hua Hin har en speciell charm som får turister att komma tillbaka år efter år. Redan på 1920-talet lät Kung Rama IV bygga sommarpalatset Klai Kangwon vid den underbara stranden. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns otroligt mycket att göra. Hua Hins nattmarknad är en upplevelse där en central gågata förvandlas till en färgstark marknad. Vill man spela golf så finns här flera golfbanor i närheten. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen. Vidare finns här möjligheter till tempelbesök, flera muséer, parker, biografer mm. En tur till huvudstaden Bangkok rekommenderas. Det tar cirka tre timmar med buss.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda i Hua Hin.

Uteliv

Här finns många barer och uteställen. Nattlivet är trevligt.

Restauranger

Här finns massvis med restauranger. De flesta är traditionellt thailändska men här finns också ett par franska och italienska restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa