Hersonissos, Kreta - Grekland

Uppe på Kretas nordöstra kust, ganska centralt ligger semesterstaden Hersonissos. Staden bjuder på kullerstensgator med mysiga caféer och restauranger. Här finns en trevlig strandpromenad med tavernor butiker etc. Vidare finns här en huvudgata fylld med affärer som ska tillfredsställa shoppingbehovet. Atmosfären är fylld av förväntan. Mycket beroende på de många semestrande ungdomarna. Många kommer hit för att festa och visst festas det i Hersonissos, men här finns mycket annat också. Stranden ligger mitt i staden. Vill man till andra stränder så tar man någon av badbåtarna från den trevliga hamnen. Dagarna tillbringas med fördel på någon av stränderna. På kvällarna och nätterna är det fest!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

I närheten ligger Knossos, kung Minos palats! Här finns rekonstruktioner av den minoiska civilisationens högsäte. Utgrävningarna fortsätter och nya fynd hittas efter hand. Heraklion som är Kretas huvudstad ligger 3 mil västerut. Det är Greklands femte största stad och kan vara värd ett besök. Naturen är vacker i omgivningarna och inbjuder till vandringar utanför staden. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter samt strandaktiviteter som beachvolleyboll, parasailing mm.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är ganska goda, men Heraklion bjuder på desto mer. Det enklaste är att bara stiga på bussen som går från huvudgatan/torget.

Uteliv

Här finns det mängder med barer och uteställen. Nattlivet pendlar mellan livligt och vilt!

Restauranger

Här finns många tavernor och restauranger.

Historia

Ett besök till Knossos rekommenderas. Här finns utgrävningar, nybyggda tempel och andra byggnader som är rekonstruerade i tidsandan som man föreställer sig ca 3500 år sedan. Knossos var den minoiska väldets högborg. Idag tror man att en stor våg (tsunami), orsakad av vulkanutbrottet på Santorini, välde över hela Kreta och förstörde hela området kring Heraklion/Knossos. Det i sin tur ledde till minoiska kulturens fall c:a år 1450 f.Kr. Ur den "askan" växte sig den Mykenska kulturen allt starkare i hela Hellasområdet. Knossos.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa