Heraklion, Kreta - Grekland

Heraklion ligger ungefär mitt på Kretas nordkust och är Greklands femte största stad. Mycket pga bombningarna under andra världskriget är staden idag bebyggd i modern stil. Affärerna säljer de senaste märkeskläderna och caféerna är fulla av ungdomar. I hamnområdet finns den restaurerade gamla medeltida borgen. Vidare finns en medeltida ringmur där man kan ana stadens kulturella och historiska arv. Det lilla torget Plateia Venizelos med den söta fontänen är stadens hjärta. Här ligger caféerna tätt och folk samlas för att se och synas. Härifrån går också gågatan (Odos Daidalos) vidare mot Plateia Elefterias och det arkeologiska muséet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

I och runt Heraklion finns mycket att se och göra. Det finns flera muséer att besöka, t.ex. naturhistoriska muséet, historiska muséet, arkeologiska muséet bl.a. Vidare finns här marknader, kyrkor, fina stränder längs med havet och mycket annat att uppleva i denna relativt stora stad. Vi rekommenderar att man tar sig utanför staden för att se lite av det övriga Kreta som har så mycket att erbjuda. Knossos t.ex. man tror idag att Heraklion var det antika Knossos hamnstad. Knossos ligger endast en halv mil sydöst om staden. Rekommenderas varmt!

Shopping

Shoppingutbudet i Greklands femte största stad är alldeles utmärkt och man blir inte besviken.

Uteliv

Här finns ett livligt och pulserande nattliv med mängder av barer, diskotek och liknande uteställen.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor i alla smakriktningar och prisklasser. Här finns även snabbmatsrestauranger som McDonalds, Burger King, KFC m.fl.

Historia

Eftersom staden blev så pass hårt åtgången av bombningarna under andra världskriget så får man främst ta sig utanför staden till det fantastiska Knossos eller så får man nöja sig med vad stadens många muséer har att visa upp av historiska lämningar. Knossos var den minoiska väldets högborg. Idag tror man att en stor våg (tsunami), orsakad av vulkanutbrottet på Santorini, välde över hela Kreta och förstörde hela området kring Heraklion/Knossos. Det i sin tur ledde till minoiska kulturens fall c:a år 1450 f.Kr. Ur den "askan" växte sig den Mykenska kulturen allt starkare i hela Hellasområdet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa