Havanna - Kuba

En underbart charmig stad som vid första anblick kan verka lite sliten. Men vid närmare titt märker man att den har behållit sin spanska kultur och att det är en enormt vacker stad. Här råder ett härligt lugn samtidigt som det är ett väldigt öppet folk som gärna är ute på stadens gator och torg. Här finns också underbara stränder och klarblåa hav. Hit reser en hel del sol och bad resenärer men i främsta hand personer som är intresserade av kultur och historia, kanske inte det bästa resmålet för småbarnsfamiljen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Att ligga på de långa underbara stränderna är givetvis som i en dröm men det finns så mycket mer att se än strandlivet och palmerna. Visserligen kan man tillbringa all tid på stranden och ägna sig åt snorkling och dykning men då missar man mycket. Hela gamla staden är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och här finns mycket att se. Hemingway älskade Kuba och man kan besöka hans gamla hem. Men bara att gå i dem trånga gränderna och mysiga torgen är en sevärdhet i sig själv. Utanför ligger många cigarrfabriker som också är väl värda ett besök. Ett besök till revolutionens heliga ställe "Plaza de la Revolution" och "Revolutionsmuseet" är också ett måste.

Shopping

Ska du ägna dig åt shopping så är det i största grad inhemska produkter du ska inrikta dig på. Det finns många marknader som säljer allt möjligt med det mesta går att få tag på så länge du har amerikanska dollar. Dem största fynden gör du på rom, cigarrer och musik.

Uteliv

Här finns otaliga barer och diskotek. Du kan antingen sitta på en härlig bar och njuta av deras utsökta mörka rom eller dansa hela natten lång på ett pulserande diskotek. Men det största utbuder finns i salsaklubbarna och hela nätterna hör man salsamusik och ser salsadansens härliga rytmer.

Restauranger

Den kubanska maten är en härlig mix av tropiska frukter och grönsaker med en hel del inspiration från både Spanien och Afrika. Här finns gott om restauranger men de flesta är statligt ägda och väldigt dyra. Vill man hitta mer prisvärda alternativ ska man leta efter de familjeägda och väldigt små restauranger som finns lite här och var. En av nationalrättern är fyllda piroger.

Historia

Här finns en rik historia. Staden grundades några år efter att Columbus kom till Kuba år 1492. Kuba tillhörde Spanjorerna länge men blev självständigt år 1898. Kända personer som ofta var här är Hemingway och Churchill. Under många år under Fidel Castros styre var Kuba helt stängt för turister.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa