Goa, södra - Indien

Indien är världens näst största land sett till folkmängden, och definitivt det mest kontrastrika. Sida vid sida kan lyxbilar trängas med kor och elefanter i trafiken. Till södra Goa åker man för att koppla av. Goa har långa vita stränder, många hotell, låga priser och inte särskilt mycket turister. Goa skiljer sig lite från resten av Indien genom att levnadsstandarden är högre.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Om du vill se djur och natur är ett besök i Catigao Wildlife Sanctuary passande. Det är ett naturreservat på 100 km2 men inte särskilt besökarvänligt. Du behöver ett eget fordon om man ska kunna utforska området ordentligt. Vill man inte åka bil så får man vandra runt. Loutulim är en by norr om Margao som anses vara den vackraste i hela Goa med välbevarade byggnader från portugisiska imperiets glansperiod. I Palolem lever man stillsamt under primitiva förhållanden. För den som söker avskildhet är det ett perfekt ställe. Vid byn Betul hittar du en strand som inte är lika exploaterad som många andra, men det är lite jobbigt att ta sig dit. I närheten av Ponda finns flera kryddträdgårdar. Dessa erbjuder guidade turer bland kaffebuskar, kanelträd med mera. En mysig upplevelse för alla åldrar.

Shopping

Det finns massor att handla i Goa. Och det mesta är väldigt billigt. Om man har tur kan man hitta överskottsvaror från de västerländska klädkedjorna till riktigt låga priser.

Uteliv

I södra Goa finns nästan inget uteliv, hit åker man för att koppla av. åk till norra Goa om du vill uppleva det intensiva utelivet.

Restauranger

Goa är en av de få platser i Indien där det serveras både nötkött och griskött (fisk och kyckling finns överallt). även vin, öl och spritdrycker säljs fritt. Här betalar du sällan mer än 50 kr för en bra tvårättersmiddag.

Historia

1498 landsteg Vasco de Gama i Goa. Goa var under ca 450 år, fram till 1961, en portugisisk koloni. Detta arv präglar fortfarande delstaten, bland annat genom den höga andelen katoliker. Goa är ett populärt resmål för västerlänningar på grund av dess tropiska stränder.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa