Goa, norra - Indien

Indien är världens näst största land sett till folkmängden, och definitivt det mest kontrastrika. Sida vid sida kan lyxbilar trängas med kor och elefanter i trafiken. Goa är ett verkligt paradis med vita stränder och låga priser. I Goa finns både lugna delar, som Candolim, Morjim och Arpora. I Calangute och Baga är det betydligt mer liv och rörelse och tätare mellan restauranger och barer. Norra Goa har tidigare varit känt för sina fester och droger. Men denna bild är delvis förlegad, numera är det förbjudet att spela hög musik efter kl 22. Goa skiljer sig lite från resten av Indien genom att levnadsstandarden är högre.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Stränderna är det som lockar flest folk till Goa och de populäraste ställena är stränderna i norr. är du ute efter ravefester så gäller framför allt Anjuna Beach och Vagator, men vanligt nattliv är bäst i Colva Beach. Försäljningen på stränderna är i gång hela dagarna och försäljare erbjuder allt från mat och dryck till hennatatueringar och allt möjligt krimskrams. När det gäller natursköna och lugna stränder tycker många att Palolem i söder och Arambol i norr är bäst. Staden Pernem har flera färgstarka och sevärda hindutempel, ett av dem är Shri Bhagavati-templet, helgat åt Bhagavati. Ett annat tempel är Maulitemplet som i sig är ganska anspråkslöst, men ligger vackert beläget vid ett litet vattenfall. I Mapusa hålls Goas största grönsaksmarknader varje fredag. Anjuna har en lång och vacker sandstrand. Det finns några restauranger som serverar den sedvanliga backpackermaten och mildare varianter av den annars kryddstarka indiska maten. Calangute är den största och populäraste badorten i Goa. Här finns många möjligheter till vattensporter.

Shopping

Det finns massor att handla i Goa. Och det mesta är väldigt billigt. Om man har tur kan man hitta överskottsvaror från de västerländska klädkedjorna till riktigt låga priser. På onsdagar har man Anjuna Flee Market som är en marknad med tydliga hippieinfluenser där du kan hitta allt från de rätta backpackerkläderna till hemlagad sushi. Men du måste pruta hårt eftersom det är mycket västerländska turister som kommer hit. På den tibetanska marknaden vid Baga och Calangute beach finns det många silver- och smyckesaffärer. Men även tänk på att pruta ordentligt även här.

Uteliv

Vagator Beach ligger norr om Anjuna i Bardez-provinsen har mer karaktär av en riktig partystrand. Här har man riktiga klubbar som drar till sig rave- och partyfolket. Det är mer försäljare på stranden och mer kommers men har också bättre och fler restauranger att välja mellan. Vill man dansa och festa så ska man gå till t.ex. Nine Bar, som har en smått hysterisk stämning framåt kvällen.

Restauranger

Goa är en av de få platser i Indien där det serveras både nötkött och griskött (fisk och kyckling finns överallt). även vin, öl och spritdrycker säljs fritt. Här betalar du sällan mer än 50 kr för en bra tvårättersmiddag.

Historia

1498 landsteg Vasco de Gama i Goa. Goa var under ca 450 år, fram till 1961, en portugisisk koloni. Detta arv präglar fortfarande delstaten, bland annat genom den höga andelen katoliker. Goa är ett populärt resmål för västerlänningar på grund av dess tropiska stränder.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa