Glyfada, Korfu - Grekland

Den lilla semesterbyn Glyfada ligger ungefär mitt på ön Korfus västkust. Stranden är nästan två kilometer lång och här finns möjligheter till olika vattensporter. Just den här delen av Korfu är både dramatisk och vacker. Dramatisk så till vida att klipporna ofta når hela vägen fram till havet vilket ger ett spännande sceneri. Glyfada hör till de lugnare semesterorterna på ön och de flesta som kommer hit gör det för att varva ner och ladda batterierna. I Glyfadas norra del ligger byn Pelekas och härifrån har man en bra utsikt över hela viken. Solnedgångarna härifrån är helt fantastiska!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Glyfada är en utmärkt utgångspunkt för att utforska ön. Häromkring ligger flera grannbyar, kloster m.m. på gångavstånd. Det är enkelt att ta bussen till öns huvudstad, Korfu stad. Vilket rekommenderas. Vill man upptäcka saker på egen hand kan man hyra en bil, mc eller moped för att ta sig runt denna vackra ö. Byn Paleokastritsa som ligger c:a 25 kilometer norrut längs kusten är värd ett besök p.g.a. sin skönhet och sitt fantastiska läge. Mer romantiskt än så blir det inte på Korfu.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste på orten. Vill man utöka utbudet tar man sig till Korfu stad. Där hittar man allt! Enklaste sättet att ta sig dit är att hoppa på bussen.

Uteliv

Kvälls- och nattlivet är ganska stillsamt. Korfu stad däremot har ett pulserande nöjesliv!

Restauranger

Här i området finns en del restauranger och tavernor som i första hand erbjuder en grekisk medelhavsmeny. Vill man variera sig ska man ta sig till byarna runt omkring Glyfada.

Historia

Glyfada har ingen speciell historia. Vill man känna historiens vingslag ska man bege sig till Korfu stad! Där finns en både rik och spännande historia. Myten säger att Korfu fick sitt grekiska namn (Kerkyra) av självaste havsguden Poseidon. Han blev förtjust i en mytisk flodkvinna som hette just Kerkyra som han tog med sig till ön som fick hennes namn. Precis som alla grekiska öar har också Korfu genom årtusendena tillhört många olika nationer och riken. I Korfu stad har de alla lämnat något efter sig och det kan vara en trevlig utflykt � Korfu stad, ur ett historiskt perspektiv. Här finns mängder med historiska lämningar, byggnader, ruiner o.s.v.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa