Georgiopolis, Kreta - Grekland

Uppe på Kretas nordvästra kust mellan Chania och Rethymnon ligger Georgiopolis. Här har man nära till allt! Inom gångavstånd kommer man till torget, butikerna, tavernorna, barerna, restaurangerna m m. Detta var förut en liten fiskeby som etablerades till en semesterort. Sandstranden är flera kilometer lång. Vattnet är klart och långgrunt. Floden Almyros rinner ut i havet här och förut hette staden just Almyropolis. Tempot är lugnt och balanserat i staden. Naturen inbjuder till vandringar i de skönt kuperade gröna omgivningarna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En av Kretas största insjöar , Kouronasjön, ligger en vandringstur bort från orten. Den är värd ett besök. Här kan man sola och bada. Vidare finns här gott om tavernor. Vill man hyra en båt för en tur på sjön så går det bra. Almyrosfloden har mycket spännande liv uppför strömmen. Där finns krabbor, sköldpaddor, samt ett rikt fågel- och djurliv bl a. Vill man se mer av Kreta ska man hyra en bil för egna upptäckter av denna spännande kulturö. För de som föredrar att åka kollektivt så finns det goda bussförbindelser. Har man tid över bör man se det fantastiska Knossos när man ändå är på Kreta.

Shopping

Här finns det typiska semesterutbudet. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Chania eller Rethymnon, där hittar man det där lilla "extra".

Uteliv

Det finns en del barer och nattlivet är ganska lugnt. Vill man festa ska man ta sig till Chania eller Rethymnon, där finns pulsen!

Restauranger

Här finns en hel del tavernor och restauranger. Prova gärna fiskrestaurangerna i byn!

Historia

Historien i dessa krokar finns i Chania stad som är en gammal charmig hamnstad. Under antiken hette staden Kydonia och var Kretas viktigaste stad sedan Knossos förstördes i en jordbävning. Fram till år 1971 var Chania Kretas huvudstad. Här finns flera muséer att besöka. Kvarteren runt den gamla hamnen är de vackraste på hela Kreta. Här finns pittoreska gamla gränder, fontäner från olika tidsepoker och atmosfären är vidunderlig. Rekommenderas varmt! Knossos är också värt ett besök!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa