Akseki - Turkiet

Den lilla semesterbyn Akseki ligger uppe i Taurusbergen i södra Turkiet, c:a 25 mil norr om de kända semesterparadisen Side och Alanya vid medelhavskusten. Hit kommer man för att koppla av och uppleva den spektakulära naturen. Här finns vandringsleder ut till olika sevärdheter och grannbyarna i bergsområdet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Det finns goda möjligheter till insjöfiske här upp i bergen. Flera vandringsleder utgår härifrån. Det är marknadsdagar flera gånger i veckan och torget fylls av torgstånd med diverse varor och produkter.

Shopping

Endast det nödvändigaste går att få tag på här. Bra att ta med det viktigaste hemifrån då det inte alls är säkert att varorna finns här. Shoppingen är oftast torgprodukter då affärer är sällsynta.

Uteliv

Inga barer. Inget nattliv att tala om.

Restauranger

Det finns ett fåtal mindre restauranger.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa