George - Sydafrika

Staden George ligger på Sydafrikas sydkust längs med The Garden Route. Staden har fått sitt namn efter Kung Georg och är områdets regionalcentrum. Staden är magnifikt placerad mellan de mäktiga Outeniquabergen och den Indiska oceanen. Här finns flera riktigt bra golfbanor. Vidare finns här flera fina badstränder med klart vatten. Den vackra naturen inbjuder till vandringar kring George.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Garden Route är sträckan mellan Port Elizabeth i öster och Kapstaden i väster. Sträckan är berömd för sitt fantastiska semesterutbud i form av underbara stränder, fantastiska naturscenerier, massvis av golfbanor o s v. Vill man se allt detta är det enklast att hyra en bil för att i egen takt avnjuta bit för bit. Naturligtvis finns kollektiva transportmedel också som buss och tåg. Från George kan man ta det gamla ångloket, Oteniqua Choo-Tjoe Train, till grannstaden Knysna

Shopping

Det finns goda shoppingmöjligheter häromkring och vill man öka sitt utbud ska man ta sig till Kapstaden eller Port Elizabeth.

Uteliv

Här finns gott om barer och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt.

Restauranger

Här finns massvis av restauranger.

Historia

Apartheid är en del av Sydafrikas historia. De är inte så länge sedan apartheid avskaffades och alla hudfärger likställdes i landet. Nelson Mandela frigavs så småningom och blev landets president.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa