Fethiye - Turkiet

Den lilla semesterbyn Fethiye ligger på Turkiets sydvästra kust. Här är det nära till allt! Mycket på grund av att byn är så liten men samtidigt blir det mysigt i allt det lilla. Här finns en charmig liten småbåtshamn med tavernor, butiker, caféer o s v. Shoppingutbudet överraskar alla som kommer hit! Naturen är vacker och inbjuder till vandringar i omgivningarna. Stranden är lång och gyllengul med klart vatten. Atmosfären är genuin och folket ser ut att trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En dryg mil söderut längs kusten ligger den lilla grannbyn ölÜdeniz med sin söderhavslika lagun. Ett besök rekommenderas! Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Populära utflykter är de större semesterorterna, Antalya, Side och Alanya. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Här finns ett ganska stort shoppingutbud. Det är närområdets handelscentrum.

Uteliv

Här finns ganska många barer och uteställen. Nattlivet blir under sommaren trevligt.

Restauranger

Fethiye har ett relativt stort utbud av restauranger och tavernor.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa