Elounda, Kreta - Grekland

Elounda ligger på Kretas nordöst kust och är en populär turistort. Strax utanför den lilla fiskebyn finns en rad lyxhotell. Ön Spinalonga skyddar hela viken där Elounda ligger. Det gör området idealiskt för alla vattensporter samt sol och bad. Vattnet är också varmare här än på de andra turistorterna. Norr om staden hittar man en fin sandstrand för lata dagar i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En utflykt till ön Spinalonga från hamnen. Väl framme kan man utforska den venetianska borgen och ta sig ett dopp i det kristallklara vattnet. Som på de flesta turistorter finns här bil-, cykel-, mc- och mopeduthyrning. Vattensporter finns av alla de olika slag.

Shopping

En del butiker och mindre supermarkets finns det nödvändigast till semesterturisterna.

Uteliv

Nattlivet är ganska stillsamt. En mil söderut ligger lilla mysiga Agios Nikolaus som har ett trevligare nattliv. Rekommenderas!

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor som har specialiserat sig på den lokalt fångade fisken.

Historia

På 1500-talet byggde venetianerna tre stora befästningar kring orten. Ruinerna imponerar fortfarande! Fem kilometer västerut ligger det antika Dreros med en agora, antika murar och ett Apollontempel frå 600-talet före Kristus. Här hittades den äldsta grekiska bronsstatyn i arkeologiska utgrävningar.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa