Eagle Beach - Aruba

Eagle Beach ligger på den karibiska ön Arubas västra kust, en knapp mil norr om öns huvudstad. Här är sandstränderna helt vita och vattnet är kristallklart. Just Eagle Beach kommer oftast med i olika tidningars och böckers rankningar över Karibiens bästa stränder. Här är något färre turister än på andra semesterorter på Aruba. Passadvinden gör att det aldrig blir för varmt på ön. Det fläktar sådär "lagom" hela tiden. Eagle Beach är ett låghotellsområde där höjden på hotellen är begränsad. Detta gör att den fantastiska naturen kommer till sin rätt och man vill upptäcka mer av omgivningarna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En tur till öns huvudstad, Oranjenstad, rekommenderas. Här finns bl a olika museer som ger en inblick i Arubas spännande historia. Vill man se mer av ön ska man hyra en bil för egna upptäckter av denna spännande paradisö. Längst uppe i norr finns California Lighthouse samt Baby Beach t ex. Vidare finns det flera lugna vikar som lämpar sig för snorkling. Så ta med snorkelutrustningen! Vill man spela golf så finns det två trevliga banor på ön.

Shopping

Shoppingen är inriktad på turisternas behov för ett par veckor åt gången. Vill man shoppa ordentligt ska man ta sig till huvudstaden, Oranjenstad, c:a en knapp mil söderut längs kusten.

Uteliv

Här finns några barer och nattlivet är ganska lugnt häromkring.

Restauranger

Här finns en del restauranger att välja bland. Vill man variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Ön tillhör Nederländerna så på sätt och vis är du fortfarande i Europa.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa