Döda Havet - Jordanien

Döda havet ligger som en avlång insjö mellan Jordanien och Israel. Detta är världens lägst belägna plats på Jorden och även det saltaste vattnet på jorden. Saltet och den svarta leran i området innehåller många energirika mineraler. Detta har gjort hela området häromkring världskänt som ett naturligt spa. Hotellen och kurorterna i området lever i princip på den internationella turismen. Alla som kommer hit ser ut att trivas i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Hit kommer man för att koppla av och för spabehandlingarna. Upplevelsen att ligga i Döda havet och inte röra sig samtidigt som man flyter är obeskrivlig. Avslappnande och avkopplande brukar vara de vanligaste försöken till beskrivningar. En populär utflykt är turen till den fantastiska klippstaden Petra som nyligen framröstats som ett av världens sju nya underverk. Man kan bygga hus med sten, tegelsten och liknande. Här har man huggit ut byggnaderna ur berget! Här kan man tala om gediget och genuint! Rekommenderas varmt.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är ganska goda i området.

Uteliv

Här finns en del hotellbarer och nattlivet kan beskrivas som lugnt.

Restauranger

Här finns en del restauranger och vill man variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Jordanien blev självständigt 1946. Namnet Jordanien kommer från floden Jordan som utgör landets västra gräns mot Israel. Huvudstaden heter Amman och ligger i landets norra del. år 1967, i sexdagarskriget mot Israel, förlorade Jordanien sina landområden väster om floden Jordan.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa