Agios Nikolaos, Kreta - Grekland

Agios Nikolaos ligger uppe på Kretas nordöstra kust. Den pittoreska byn ligger uppe på en höjd med en bedårande utsikt över Mirampellubukten. Alla besökare charmas av staden! Tempot är lugnt och balanserat. Naturen inbjuder till vandringar i de skönt kuperade gröna omgivningarna. Den naturliga samlingspunkten är torget. Där ligger butiksgatorna med tavernor, caféer, restauranger, barer o s v. Den vackra hamnen med de omsorgsfullt målade fiskebåtarna är som tagen ur ett vykort. Två stränder på var sin sida om hamnen ramar in Agios Nikolaos.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra! Onsdagar är det marknadsdag i staden och då blir det livat när folk från grannbyarna kommer hit och "torgar". Almirosstranden är känd för sin fina, mjuka sand och sitt långgrunda vattnet, c:a tre kilometer från centrum. Rekommenderas varmt! Vill man se mer av Kreta ska man hyra en bil för egna upptäckter av denna spännande kulturö. För de som föredrar att åka kollektivt så finns det goda bussförbindelser. Har man tid över bör man se det fantastiska Knossos när man ändå är på Kreta.

Shopping

Här finns ett trevligt shoppingutbud.

Uteliv

Detta är regionens nöjescentrum. Här finns gott om barer och uteställen. Nattlivet blir på sommaren riktigt trevligt.

Restauranger

Här finns mängder med tavernor och restauranger.

Historia

Agios Nikolaos återuppbyggdes år 1870 på ruinerna av den gamla staden. I stadens museum finns fynden från de arkeologiska utgrävningarna i området.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa