Djerba - Tunisien

Djerba är en Tunisisk ö i södra Medelhavet utanför Tunisiens kust. Här finns fina stränder med klart vatten vill man spela golf finns möjligheter till det också. Dagarna tillbringas med fördel på de enorma sandstränderna. Tunisien har verkligen ansträngt sig för att göra ön vacker. Här finns tusentals planterade palmer och många anlagda grönskande parker. Infrastrukturen är väl utbyggd och man tar sig lätt runt hela ön. Enklast är att hoppa på bussen för en upptäktsfärd på ön. En bro förbinder ön med fastlandet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

I området Zone Touristique ligger de flesta hotellen och därmed de flesta aktiviteterna. Här finns möjligheter till vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvolleyboll, paragliding etc. Vidare finns här casino, flera diskotek, bowlinghall, restauranger, caféer, spa, massvis med butiker och mycket annat. Djerbas huvudort heter Houmt Souk och är värd ett besök. Utbudet är överlag större här. Här får man närmare kontakt med tunisierna och vill man se det "riktiga" Tunisien ska man ta sig över bron till fastlandet.

Shopping

I området Zone Touristique finns det goda shoppingmöjligheter. Vill man öka sitt utbud ska man ta sig till Houmt Souk som ligger, c:a 13 kilometer från Zone Touristique, på öns norra kust.

Uteliv

I området Zone Touristique finns öns internationella nattliv med diskotek och barer.

Restauranger

Här finns många restauranger.

Historia

Tunisien började på 1970-talet bygga hotell på ön för att här fanns alla förutsättningarna till semesterturismen. Solen, stränderna, det jäm na klimatet, semesteratmosfären och det klara vattnet i södra medelhavet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa