Deià, Mallorca - Spanien

Deia ligger på Mallorcas klippiga västkust. Den lilla charmiga byn har på senare tid lockat världskändisar till sig mycket på grund av de lyxiga hotellen men också atmosfären i området gör sitt. Här syns författare, musiker, filmstjärnor bl.a. Lilla Deia är fyllt av små konstgallerier och chiqa butiker. Byn är ren, snygg och prydlig. Husen är i finare Mallorcinsk stil som vårdas ömt av sina ägare. Ett par kilometer nedför badstigen kommer man fram till den lilla mysiga badviken, Cala Deia. Stranden består av klappersten och vattnet är kristallklart. Här finns ett litet strandcafé och en mindre fiskrestaurang.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Naturen inbjuder till vandringar i omgivningarna. En av vandringslederna går i riktning mot Puerto de Soller. Vyerna är som tagna från vykort så glöm inte kameran! Omgivningarna har en pastoral atmosfär som får besökarna att varva ner till ett behagligt semestertempo. Här råder lugnet! Vill man se lite mer kan man hyra en bil i ett par dagar för att se mer av omgivningarna. Huvudstaden på ön rekommenderas varmt och här finns allt man kan önska sig. Valdemossa en liten bit söder om Deia är värd ett besök!

Shopping

Begränsat med shoppingmöjligheter i Deia men Palma de Mallorca erbjuder på riktigt bra shopping!

Uteliv

Ett fåtal barer och i princip inget nattliv i Deia förutom hotellen som i första hand erbjuder sina egna gäster på underhållningen.

Restauranger

Ett fåtal restauranger och något enstaka café men hotellen erbjuder en lyxigare meny till de ofta kräsna gästerna.

Historia

Deia är ett känt tillhåll för konstnärer och artister av olika slag från hela världen. Det har gjort att området blivit prydligt och fint. Prisnivån har stigit men alla verkar vara nöja och glada.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa