Dassia, Korfu - Grekland

Semesterorten Dassia ligger på ön Korfus östkust, en dryg mil norr om staden Korfu. Den långa och långgrunda stranden är ganska smal och här finns möjligheter till olika slags vattensportaktiviteter. Stranden kantas av restauranger, barer, caféer och strandshoppar. Dassia är inte byggt runt en by utan längs med en huvudgata. Där finns merparten av ortens hotell, restauranger, butiker, barer m.m. Precis som på hela Korfu är omgivningarna häromkring väldigt vackra och inbjuder till vandringar i naturen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vattensportaktiviteter och liknande t.ex. paragliding, beachvolleyboll etc. finns på eller kring strandområdet. Vi vill rekommendera en tur runt denna vackra ö! Bussen är kanske det enklaste sättet att ta sig runt. Annars finns uthyrning av olika fortskaffningsmedel på orten. Korfu stad är ett givet utflyktsmål. Här finns historia, pulserande folkliv i den gamla staden och mycket annat att upptäcka. Vill man ta sig till fastlandet kan man ta färjan från hamnen i Korfu stad.

Shopping

Här finns ett ganska stort shoppingutbud men vill man ha mer så ska man ta sig till Korfu stad där man har "allt"!

Uteliv

Dassia har ett trevligt nattliv hela sommaren med mängder av barer och uteställen. Vill man variera sig och skruva upp tempot ska man ta sig till Korfu stad som har ett pulserande och varierat nattliv.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

Själva Dassia har ingen speciell historia att tala om. Vill man känna historiens vingslag ska man bege sig till Korfu stad! Där finns en både rik och spännande historia. Myten säger att Korfu fick sitt grekiska namn (Kerkyra) av självaste havsguden Poseidon. Han blev förtjust i en mytisk flodkvinna som hette just Kerkyra som han tog med sig till ön som fick hennes namn. Precis som alla grekiska öar har också Korfu genom årtusendena tillhört många olika nationer och riken. I Korfu stad har de alla lämnat något efter sig och det kan vara en trevlig utflykt - Korfu stad, ur ett historiskt perspektiv. Här finns mängder med historiska lämningar, byggnader, ruiner o.s.v.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa