Daratso, Kreta - Grekland

Daratso (eg Kato Daratso) ligger på Kretas nordvästkust c:a tre kilometer öster om Chania stad. Här finns det mycket grekisk atmosfär! Den lilla badorten har allt men i ett mindre format. Här finns flera badvikar att välja mellan på gångavstånd. Närheten till Chania stad gör att man har både och d.v.s. lugn och ro i den lilla badorten och en halvtimmes promenad längs stranden in till storstaden. En perfekt kombination!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Häromkring finns flera intressanta byar att besöka. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning går att ordna för de som vill upptäcka ön på egen hand. Eller så kan man bara hoppa på bussen som går ofta och till rimligt pris. Chania stad är ett givet utflyktsmål. Här finns nästan storstadspulsen. De gamla delarna i staden är både vackra och romantiska. Annars tillbringas dagarna med fördel på någon utav de fina stränderna i närheten. De vackra omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste på orten. Vill man utöka utbudet tar man sig västerut till Chania stad. Där hittar man allt!

Uteliv

Här finns en del barer men nattlivet blir inte mer än lugnt och stillsamt ändå. Vill man roa sig ordentligt får man ta sig till Chania stad som har ett varierande och livligt nattliv.

Restauranger

Här finns ett mindre antal restauranger och tavernor. Vill man variera utbudet ska man ta sig till någon utav grannbyarna. Plaka t.ex. på vägen dit ligger restaurangen Elpis. En av de bästa på hela Kreta!

Historia

Lilla Daratso har ingen speciell historia. Historien häromkring finns i Chania stad som är en gammal charmig hamnstad. Under antiken hette staden Kydonia och var tidvis Kretas viktigaste stad sedan Knossos förstördes i en jordbävning. Fram till år 1971 var Chania Kretas huvudstad. Här finns flera muséer att besöka. Kvarteren runt den gamla hamnen är de vackraste på hela Kreta. Här finns pittoreska gamla gränder, fontäner från olika tidsepoker och atmosfären är vidunderlig. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa