Costa de Ambar - Dominikanska Republiken

Costa de Ambar (Bärnstenskusten) är den norra kusten på Dominikanska Republiken i den karibiska övärlden. Området är en av världens största depåer av bärnsten som går att köpa överallt på ön. Först och främst som smycke med även slipade och oslipade stenar finns till salu. Costa de Ambar har underbara sandstränder med kristallklart vatten. Livet häromkring är riktat mot stranden och turisterna. Längs med stränderna finns hotell, barer, restauranger, butiker och mycket annat. Inåtlandet finns den tropiska grönskan. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En populär utflykt är båtturen till paradisön Cayo Leventado. Här finns tre makalösa sandstränder med finkornig vit sand. Vattnet är långgrunt och kristallklart. Även valsafarin är populära. Man ger sig ut på havet med kamera och väntar på att de stora djuren ska komma upp och andas så att man får en oförglömlig syn för livet. Vidare finns det goda möjligheter till djuphavsfiske, snorkling samt diverse vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvollyboll m m.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter längs Costa de Ambar.

Uteliv

Här finns en hel del barer och nattlivet blir trevligt under högsäsongen (December-Mars)

Restauranger

Det finns många restauranger att välja bland.

Historia

Två länder delar på ön Hispanola. Haiti på dess västra del och Dominikanska Republiken på den östra delen. Spanjorerna koloniserade öarna redan för c:a 500 år sedan och latinska influenser finns här än idag. Dock har den Amerikanska kulturen tagit över de senaste årtiondena.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa